x 


ALU GRANİT SAHAN

alu-granit-sahan-altinbasak-0a3e0d.jpg
Satış fiyatı 516,51 TL
İndirimli satış fiyatı
İndirim
İndirim toplamı:

Alu Granit Serisi. *Yuvarlak, Sahan. *Alüminyum Gövde. *Pirinç Kulp, *AG2 Alaşım Perçin. *Düz Taban. ÜRÜN TANIMI *Sunumlarda seçkin alternatifler arayanlar için hazırlanmış Alu-Granit serisi 3,00 mm kalınlığında alüminyumdan üretilmiştir. *Zımparalanmış dış yüzey alüminyumun doğal güzelliğini ortaya çıkarırken, kullanılan pirinç saplar da bu sade güzelliğe ekstra güzellik katmaktadır. *İç yüzeye uygulanan granit görünümlü yapışmaz kaplama, estetiğe ek olarak kullanım avantajları da sağlamaktadır. KULLANIM VE BAKIM ÖNERİLERİ *İlk kullanımdan önce kaplamanın tüm yüzeyini ılık deterjanlı su ile yıkayıp kurutunuz. *İnce bir tabaka halinde sıvı yağ dökünüz, bir müddet bekletiniz ve siliniz. *Metal kaşık ve kesici aletler kullanmayınız. Tahta ve plastik türü karıştırıcılar tercih ediniz. *Ürünü yüksek ateşte kullanmayınız. En verimli pişirme sonucunu kısık ve orta ateşte alabilirsiniz. Böylece ürününüz zarar görmeyecektir. *Ürününüzü eğer içerisinde bir şey yoksa uzun süre ocak üstünde bırakmayınız, fazla ısınma boyaya ve kaplamaya zarar verir. *Ürününüzü ani ısı değişimlerine maruz bırakmayınız. *Ürün içinde yağ yakmamaya dikkat ediniz. *Bulaşık makinesinde yıkamayınız. *Ürünü yıkarken bulaşık teli ve sert bulaşık tozu kullanmayınız. Sıvı veya krem deterjan kullanınız. Bu önlemler ürünün ömrünü uzatır.

  • Kahve Ağacı Kahve Meyvesi

    9. yüzyılda kahvenin Etiopya’da Kaffa bölgesinde tanındığı eldeki belgelerden anlaşılmaktadır. Ancak kahve ağacının çok daha eski tarihlerden beri tanındığı ileri sürülmektedir. Kahve ağacını Arabistan’a, Etiyopya’dan hacca giden müslümanların getirdiği ileri sürülmektedir.

    Portekizliler ve Hollandalılar 1600 yılında Seylan’a götürünceye kadar kahve ağacının Arabistan’dan çıkarılması yasaktı. Kahve tohumları buradan Hindistan’a, 17. yüzyılın sonunda da Cava’ya götürüldü. Kahve ağacı 1706'da Hollanda’ya götürüldü ve Amsterdam’da camekânlarda yetiştirilmeye başlandı. Orada yetiştirilen fidelerden biri Fransız Kralı XIV. Ludwig’e hediye edildi. Kahve fidanı için Paris’te özel bir camekân yapıldı. Kahve ağacı fidanları oradan birçok ülkeye dağıldı. Kahve günümüzde, iklimi kahve ağacının yetişmesine uygun olan tüm ülkelerde yetiştirilmektedir.

    Yabani kahve ağacıyla sadece anavatanı olan Etiyopya’da karşılaşılmaktadır. Boyu 12 metreye ulaşır. Sürekli budanarak boyunun 2 metrede kalması sağlanır. Bakımlı bir kahve ağacından 50 yıl ürün alınır. Kahve ağacından melezleştirme yoluyla daha iyi ü-rün veren Coffea Arabica Typica, Coffea Arabica Bo-urbon, Coffea Arabica Maragogype, Coffea Arabica Mokka, Caffea Canephora Robusta, Caffea Canepho-ra Uganda, Caffea Canephora Kouliou, Coffea Libe-rica, Coffea Excelsa, Coffea Stenophylla gibi birçok türler yetiştirilmiştir.

    Yaprak koltuklarından çıkan ve toplu halde top görünümünde açan çiçekler sabahları yasemine benzer güzel bir koku verir. 7-11 ay içerisinde çiçeklerin açtığı yerde kirazı andıran meyve toplulukları oluşur. Koyu yeşil yaprakları defne yapraklarını andırır. Kahvenin meyvesi yuvarlak, iki tohumludur. Başlangıçta yeşil olan meyve olgunlaştıkça sarı, kırmızı, koyu kırmızı ve siyahımsı patlıcan rengine dönüşür. Tohumlar yeşil renklidir, bir tanesi filiz verir. Nelerinden Yararlanılır: Tohumundan yararlanılır.

    Kahvenin yetiştiği ülkelerde tatlı olan meyve etinden şerbet yapılmaktadır.