Balık Temizleme Hazırlama Tezgahı
Balık Temizleme Hazırlama Tezgahı BLT719
Balıkçılar İçin Balık Ayıklama Temizleme Tezgahı - Balık Hazırlık Tezgahı
* Balıkçılarda balık ayıklamak balık temizlemek için kullanılan bu balık hazırlık tezgahı 304 kalite paslanmaz çelikten imal edilmiştir - Çelik balık temizlik/ayıklama/hazırlık tezgahlarının Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
* Paslanmaz balık ayıklama tezgahının yüksekliği ayarlanabilir rotil ayakları vardır
* Duvara yaslanan tarafında sırtı mevcuttur, balık koyma haznesi/havuzu vardır - Çelik balık temizlik/ayıklama/hazırlık tezgahlarının Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
* Balık hazırlık tezgahında temizlenen balık artıklarını doğrudan çöp kovasına boşaltmak için tezgah ortasında deliği vardır
* Ölçüleri 1900x700x850 mm olup ağırlığı 48 kg.dır - Çelik balık temizlik/ayıklama/hazırlık tezgahlarının Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
* Dikkat:Balık sıyırma/temizleme/ayıklama tezgahının fotoğrafı ana hatları ile temsili olup, sadece ölçü farkından kaynaklı resim değişikliği vardır
Balık Temizleme Hazırlama Tezgahı BLT719:Balık lokantaları oteller için imalatı yapılmış krom balık hazırlama tezgahları içerisindeki bu tezgahla taze balıkları temizleyip pişirmeye hazırlamada kullanabilirsiniz - Çelik balık temizlik/ayıklama/hazırlık tezgahlarının Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Sepetiniz güncellendi
-
Kahve Ağacı Kahve Meyvesi
9. yüzyılda kahvenin Etiopya’da Kaffa bölgesinde tanındığı eldeki belgelerden anlaşılmaktadır. Ancak kahve ağacının çok daha eski tarihlerden beri tanındığı ileri sürülmektedir. Kahve ağacını Arabistan’a, Etiyopya’dan hacca giden müslümanların getirdiği ileri sürülmektedir.
Portekizliler ve Hollandalılar 1600 yılında Seylan’a götürünceye kadar kahve ağacının Arabistan’dan çıkarılması yasaktı. Kahve tohumları buradan Hindistan’a, 17. yüzyılın sonunda da Cava’ya götürüldü. Kahve ağacı 1706'da Hollanda’ya götürüldü ve Amsterdam’da camekânlarda yetiştirilmeye başlandı. Orada yetiştirilen fidelerden biri Fransız Kralı XIV. Ludwig’e hediye edildi. Kahve fidanı için Paris’te özel bir camekân yapıldı. Kahve ağacı fidanları oradan birçok ülkeye dağıldı. Kahve günümüzde, iklimi kahve ağacının yetişmesine uygun olan tüm ülkelerde yetiştirilmektedir.
Yabani kahve ağacıyla sadece anavatanı olan Etiyopya’da karşılaşılmaktadır. Boyu 12 metreye ulaşır. Sürekli budanarak boyunun 2 metrede kalması sağlanır. Bakımlı bir kahve ağacından 50 yıl ürün alınır. Kahve ağacından melezleştirme yoluyla daha iyi ü-rün veren Coffea Arabica Typica, Coffea Arabica Bo-urbon, Coffea Arabica Maragogype, Coffea Arabica Mokka, Caffea Canephora Robusta, Caffea Canepho-ra Uganda, Caffea Canephora Kouliou, Coffea Libe-rica, Coffea Excelsa, Coffea Stenophylla gibi birçok türler yetiştirilmiştir.
Yaprak koltuklarından çıkan ve toplu halde top görünümünde açan çiçekler sabahları yasemine benzer güzel bir koku verir. 7-11 ay içerisinde çiçeklerin açtığı yerde kirazı andıran meyve toplulukları oluşur. Koyu yeşil yaprakları defne yapraklarını andırır. Kahvenin meyvesi yuvarlak, iki tohumludur. Başlangıçta yeşil olan meyve olgunlaştıkça sarı, kırmızı, koyu kırmızı ve siyahımsı patlıcan rengine dönüşür. Tohumlar yeşil renklidir, bir tanesi filiz verir. Nelerinden Yararlanılır: Tohumundan yararlanılır.
Kahvenin yetiştiği ülkelerde tatlı olan meyve etinden şerbet yapılmaktadır.